Schrijfhulp Academisch Nederlands

?

Geplaatst door Neut, E.J. van der

Geplaatst op 12 August 2021

1,996 weergaven

1 keer gereviewed

De Schrijfhulp Academisch Nederlands helpt studenten om fouten uit hun teksten te halen. De tool controleert bijvoorbeeld op spelling, stijl en verwijswoorden. Studenten verbeteren zelf hun tekst.

https://san.schrijfhulp.be/login.php

Met de leverancier van deze tool is een overeenkomst voor een beperkte groep gebruikers.

HR is verplicht om met derde partijen afspraken te maken als zij in opdracht van HR persoonsgegevens van studenten en/of medewerkers verwerken. Deze afspraken komen in een verwerkersovereenkomst waarin afspraken worden gemaakt op welke manier de derde partij de persoonsgegevens verwerkt.

Meer weten over wie toegang heeft? Kijk onder het kopje "Informatie".


Gerelateerde praktijkvoorbeelden

Er zijn nog geen praktijkvoorbeelden over deze tool :(


Screenshots


Video


Informatie

Gebruik de Schrijfhulp om studenten te helpen bij het reviseren van de tekst, voor ze deze bij jou inleveren. Met deze tool worden studenten zich meer bewust van stijl, grammatica en spelling in hun tekst. De Schrijfhulp analyseert de tekst, maar geeft geen 'goed' of 'fout' aan. Studenten verbeteren dus zelf hun tekst. Je kunt ze elkaar daarbij laten helpen of een vragenronde in de klas organiseren.

De Schrijfhulp kijkt op basis van geautomatiseerde patronen naar een tekst. Inhoudelijk onjuiste of onduidelijke tekst wordt er niet zomaar uitgehaald. Bovendien zijn niet alle stijlfouten uit een tekst te halen.

Voor vragen of het uitwisselen van ervaringen rondom taal/schrijfhulp kun je terecht bij werkplaatstaal@hr.nl Licentie tot september 2025.


Reviews

Haperen, K.A.F. van | 04 April 2022