Zoom

?

Geplaatst door Lems, B.Y.

Geplaatst op 24 November 2020

799 weergaven

1 keer gereviewed

Zoom is een programma waarmee je kunt videobellen met PC, laptop of smartphone. Sinds september 2022 niet meer beschikbaar via Hogeschool Rotterdam. Gebruik Teams voor online meetings of webinars.

https://hogeschoolrotterdam.zoom.us/

Met de leverancier van deze tool is een overeenkomst voor een beperkte groep gebruikers.

HR is verplicht om met derde partijen afspraken te maken als zij in opdracht van HR persoonsgegevens van studenten en/of medewerkers verwerken. Deze afspraken komen in een verwerkersovereenkomst waarin afspraken worden gemaakt op welke manier de derde partij de persoonsgegevens verwerkt.

Meer weten over wie toegang heeft? Kijk onder het kopje "Informatie".


Gerelateerde praktijkvoorbeelden

Er zijn nog geen praktijkvoorbeelden over deze tool :(


Screenshots


Video


Informatie

Vanaf september 2022 is Zoom uitgefaseerd. Alle functionaliteiten van Zoom heeft Teams nu ook, daarom heeft de Hogeschool besloten geen Zoom licenties meer aan te schaffen. Gebruik Teams voor online meetings of webinars.

Uitzondering: Instituut voor Lerarenopleidingen - daar is een licentie voor


Reviews

goed alternatief voor een Teams meeting

Alijk, H.T. | 12 July 2021

Laagdrempeliger dan Teams om een meeting in te regelen. Ook breakout rooms zijn makkelijker te regelen, en als een Teamsmeeting niet lukt vanwege een slechte verbinding, lukt Zoom wel. 
Helaas in het begin van de corona-tijd is er een probleem met privacy geweest, anders had Zoom ruimschoots de voorkeur gekregen.