Backchannel Chat

?

Geplaatst door Oegema, J.

Geplaatst op 25 April 2022

3,234 weergaven

0 keer gereviewed

Backchannel is bruikbaar om interactiever te chatten dan je met teams zou doen. Je hebt als docent meer mogelijkheden om studenten te laten chatten (of niet)!

http://backchannelchat.com/

Deze tool mag niet gebruikt worden. De Hogeschool heeft geen afspraken gemaakt (of kunnen maken) met de leverancier over o.a. de prijs van licenties en de verwerking van persoonsgegevens op basis van de AVG-wegeving. Dit betekent dat je:

  • Hierop geen account mag aanmaken met je Hogeschool e-mailadres
  • Je studenten en/of collega's niet mag dwingen om gebruik te maken van deze applicatie

Is er geen alternatief beschikbaar of voldoet dat alternatief niet aan je wensen of eisen? Dan kun je proberen een software-aanvraagtraject te starten via IDT.


Gerelateerde praktijkvoorbeelden

Er zijn nog geen praktijkvoorbeelden over deze tool :(


Screenshots


Video

Er is nog geen video :(


Informatie

Backchannel is een door docenten ontworpen chatprogramma waarin studenten in real-time met elkaar kunnen chatten. Het is wat meer opgeleukt dan dat Teams is, ook kan je (in elk geval in het Engels) filteren op taalgebruik, ook kan je studenten makkelijk muten en een transcript van de chat aanmaken. Voor studenten is het makkelijk bereikbaar, ze hebben alleen de code nodig. Als docent kan je een (basic) gratis of een betaald account aanmaken. Grappig als toevoeging af en toe, maar lijkt geen vervanging van Teams.

Alternatieve Software: MS Teams


Reviews

Er zijn nog geen reviews :(