Mentimeter

?

Geplaatst door Lems, B.Y.

Geplaatst op 27 November 2020

4,787 weergaven

0 keer gereviewed

Mentimeter maakt het mogelijk om tijdens de les smartphones, tablets of laptops op eenvoudige wijze in te zetten als stemkastjes. Toegang via HR.

https://www.mentimeter.com/join/hogeschoolrotterdam

De Hogeschool Rotterdam heeft een actieve overeenkomst met de leverancier van deze applicatie, en wordt functioneel en technisch beheerd.
Indien er eerst toegang aanvraagd dient te worden voor deze applicatie, dan kun je dit doen in het Self Service Portaal.


Gerelateerde praktijkvoorbeelden

Er zijn nog geen praktijkvoorbeelden over deze tool :(


Screenshots


Video


Informatie

Deze tool kun je inzetten voor verschillende fases van je les. Bij de oriëntatie kun je hem inzetten om bijvoorbeeld met een woordwolk voorkennis op te halen ‘wat weet je al over de anatomie van de mens?’. Of vragen welk onderdeel je nog een keer moet uitleggen door de 100 punten te laten verdelen op bepaalde onderwerpen.
Tijdens de uitvoering van een les kun je bijvoorbeeld een paar vragen stellen over het onderwerp.
En bij de afsluiting van de les kun je Mentimeter inzetten als evaluatie-instrument. Je kunt studenten vragen wat ze van de les vonden, of checken wat ze geleerd hebben tijdens de les.

Andere opties zijn:

  • De tool gebruiken om studenten elkaar feedback te geven op een presentatie die ze zelf hebben gehouden.
  • Een stelling vooraf en dezelfde stelling achteraf een les inbrengen. Misschien zijn de meningen veranderd tijdens de les?
  • Input vragen voor een volgende les.

Hoe werkt het?

  • De docent voert een vraag of stelling in plus een aantal antwoordmogelijkheden.
  • De studenten surfen naar een internetadres dat de docent hen heeft gegeven.
  • Zij krijgen de vraag en de antwoordmogelijkheden in beeld en brengen hun stem uit.
  • Per vraag kan slechts één stem worden uitgebracht.
  • De uitslag verschijnt in grafiekvorm op het digibord.

Bron: https://maken.wikiwijs.nl/49026/Mentimeter

Toegang tot de betaalde versie via deze link of ga naar https://www.mentimeter.com/login, kies voor login with SSO en vul bij organisatie in: hogeschoolrotterdam (aan elkaar).

Voor meer informatie, zie YouTube-kanaal van Mentimeter en Mentimeter Academy


Reviews

Er zijn nog geen reviews :(Vragen

Mentimeter plug-in voor PowerPoint

Geplaatst op 02 November 2023 door employee Kerstholt, N.A.

MentiMeter heeft ook een plug-in (invoegtoepassing) voor PowerPoint waarmee de functionaliteit van Mentimeter ook binnen PowerPoint presentaties beschikbaar komt. Helaas is het niet mogelijk deze plug-in te installeren; dit is onmogelijk vanwege de beperkingen die de systeembeheerder heeft ingesteld. Kan de Mentimeter plug-in voor PowerPoint via Liquit beschikbaar worden gesteld?

1 Antwoord(en)


Yes, daar sluit ik mij graag bij aan. Volgens mij de add on gewoon bij de invoegtoepassingen in PowerPoint worden gezet zoals daar nu ook Forms en PowerBi staan. HR werkt met beide programma's dus als deze gekoppeld kunnen worden zou dat geweldig zijn.

Geplaatst op 14 November 2023 door employee Boxman, J.Je moet inloggen om een vraag te kunnen plaatsen, klik hier om in te loggen.