Mediasite

?

Geplaatst door Lems, B.Y.

Geplaatst op 07 December 2021

587 weergaven

0 keer gereviewed

MyMediasite biedt een eenvoudige interface waarmee je eenvoudig presentaties kunt opnemen, delen en publiceren. Toegang via Liquit of rechtstreeks via https://mediasite.hro.nl

https://mediasite.hro.nl/Mediasite/mymediasite/feed/my/most-recent/any/Any/0

De Hogeschool Rotterdam heeft een actieve overeenkomst met de leverancier van deze applicatie, en wordt functioneel en technisch beheerd.
Indien er eerst toegang aanvraagd dient te worden voor deze applicatie, dan kun je dit doen in het Self Service Portaal.


Gerelateerde praktijkvoorbeelden

Er zijn nog geen praktijkvoorbeelden over deze tool :(


Screenshots


Video

Er is nog geen video :(


Informatie

Opnemen Online Onderwijs:

Voor het opnemen en beschikbaar stellen van video's bestaan verschillende mogelijkheden. Een daarvan is Mediasite en dat werkt als volgt: 

Uploaden en beheren video's in Mediasite: 

Via My Mediasite kun je video's uploaden. Klik op 'Add media' rechtsboven en volg de aanwijzingen. Je kunt eigen video's uploaden, maar ook video's van een ander platform. De geüploade video's komen te staan in jouw Mediasite waar je de video’s kunt beheren en delen zowel binnen als buiten de organisatie, desgewenst alleen met link of ook openbaar via de Showase.  


Of je kunt een serie video’s beschikbaar maken via een catalog (voorbeeld: https://mediasite.hro.nl/mediasite/Catalog/catalogs/instructievideos-mediasite).  De link blijft hetzelfde ook als je video's aan deze catalog toevoegt, studenten hebben dus altijd de volledige serie tot hun beschikking.

Via een gedeelde map kun je samen met collega's video's beheren. Deze gedeelde mappen moeten aangevraagd worden bij het functioneel beheer (helpdeskmediasite@hr.nl of via Topdesk). 

Het is ook mogelijk om Mediasite te gebruiken voor het inleveren van opdrachten van studenten. Hier is op aanvraag een workflow voor beschikbaar.

Rechten op de video's

Het menu aan de rechterkant van de video in My Mediasite geeft verschillende mogelijkheden voor het verder verwerken van de video. Zo kun je hier de video editten, delen en vind je een knop 'security'. Hier kun je de rechten op de video regelen. 
De mogelijkheden zijn: alleen de studenten en/of medewerkers van een of meer institutem, de hele HR of iedereen ook buiten de HR. En natuurlijk kun je individuele rechten toekennen.

Handleidingen: 

https://hint.hr.nl/nl/HR/Voorzieningen--Services/AVICT/Audiovisuele-voorzieningen/mediasite-videos-uploaden-en-delen/

https://docs.mediasite.com/mymediasite/

 


Reviews

Er zijn nog geen reviews :(