PowerPoint

?

Geplaatst door Lems, B.Y.

Geplaatst op 24 November 2020

3,706 weergaven

2 keer gereviewed

Met PowerPoint kun je op een eenvoudige manier presentaties maken, die bestaan uit een aantal opeenvolgende dia's. Toegang via Liquit of Office 365 online.

https://www.office.com/launch/powerpoint

De Hogeschool Rotterdam heeft een actieve overeenkomst met de leverancier van deze applicatie, en wordt functioneel en technisch beheerd.
Indien er eerst toegang aanvraagd dient te worden voor deze applicatie, dan kun je dit doen in het Self Service Portaal.


Gerelateerde praktijkvoorbeelden

Er zijn nog geen praktijkvoorbeelden over deze tool :(


Screenshots


Video


Informatie

Je kunt verschillende soorten media toevoegen, zoals tekst, afbeeldingen, video, audio, hyperlinks, vormen en grafieken.

Toegang is mogelijk via Office 365 online, maar ook door de applicatie te gebruiken op je device. Met de laatste optie heb je meer bewerkingsmogelijkheden dan in de online versie.

Je kunt PowerPoint ook gebruiken om opnames te maken. Dit kan bijvoorbeeld als voiceover op je eigen presentatie terwijl je die presenteert, of een schermopname van acties die je ook buiten PowerPoint uitvoert (ook met je stem erover). Dit is dus ideaal voor het maken van eenvoudige kennisclips. Voor meer informatie, zie handleiding.

Via HINT is een HR-breed PowerPointsjabloon te downloaden.


Reviews

Lems, B.Y. | 13 April 2021

Clips maken

Oostdijk, J. | 12 April 2021

Cipjes maken gaat met ppt super handig. Je kunt scripts in de notities zetten en dan slide voor slide inspreken. Met of zonder jezelf in beeld. Saven als MP4 en klaar.

Gek dat clipsmaken niet ook in de hoofdaankondiging van deze tool staat ;-)