OBS Studio

?

Geplaatst door Liddle, M.S.

Geplaatst op 27 August 2021

838 weergaven

2 keer gereviewed

Tool voor het opzetten van livestreams en het opnemen van video's.

https://obsproject.com/

De Hogeschool Rotterdam heeft een actieve overeenkomst met de leverancier van deze applicatie, en wordt functioneel en technisch beheerd.
Indien er eerst toegang aanvraagd dient te worden voor deze applicatie, dan kun je dit doen in het Self Service Portaal.


Gerelateerde praktijkvoorbeelden

Er zijn nog geen praktijkvoorbeelden over deze tool :(


Screenshots


Video


Informatie

OBS (Open Broadcasting Software) Studio is een open source programma voor het maken en organiseren van livestreams en schermopnames. Met deze zeer flexibele en uitgebreide tool zet je snel en eenvoudig een professioneel-uitziende broadcast/uitzending in elkaar. Waar OBS zich in onderscheidt is de mogelijkheid om verschillende mediabronnen (desktops, verschillende apps, meerdere camera's & microfoons, enz.) toe te voegen and één of meerdere scènes. Hiermee heb je creatieve vrijheid die je niet in andere software voor schermopnames hebt. Let wel: hoewel de basis van dit programma snel en eenvoudig te leren is, vergt het meer tijd om het bredere scala aan features te leren. Vanwege de populariteit van OBS zijn er online gelukkig veel instructievideo's te vinden.

OBS Studio is standaard onderdeel van Liquit Workspace. Je hoeft hiervoor geen sofwareaanvraag te doen; de installatie kan direct. Op een eigen device kun je OBS gratis downloaden en installeren voor zowel Mac als PC op https://obsproject.com/


Reviews

Dorst, L.J. | 10 November 2021

Simpelweg de beste broadcasting tool!

Liddle, M.S. | 26 January 2022

OBS Studio dient eigenlijk een eerste keuze te zijn voor iedereen die geïnteresseerd is in het opnemen van kennisclips en het opzetten van livestreams (zoals bijvoorbeeld voor online onderwijs). Het is niet voor niets verreweg het meest gebruikte programma onder Streamers en YouTubers. Met OBS kun je relatief eenvoudig een clip opnemen, maar ook veel controle hebben over hoe deze eruit komt te zien door de stream te editen en deze met andere bronnen te combineren. Doordat je er zoveel mee kan, stimuleert het je creativiteit en kun je eenvoudig professioneel-uitziende uitzendingen in elkaar zetten.

  • Enorm veelzijdig
  • Veel online hulpmiddelen
  • Webcam-simulator
  • Onbeperkt beschikbaar via Liquit
  • Werkt uitstekend met andere apparatuur
  • Complexer dan andere schermopnametools